Image

Doordat je lichaam en geest in evenwicht wordt gebracht stimuleer je het zelf genezend vermogen van het lichaam.

abhyanga massage

± 60 min. van € 95,- voor € 85,-

De Abyanga massage is een ayurvedische oliemassage van het gehele lichaam

Lichaamsmassages zijn een belangrijk onderdeel van de Ayurveda. Bij een abhyanga massage word je lichaam en hoofd met warme kruidenoliën gemasseerd. De kruidenoliën worden afgestemd op jouw behoefte en constitutie en hebben een therapeutische werking. Zie ook: Therapeutische Sessie. Het verschil tussen een ayurvedische abhyanga massage en een klassieke massage is, dat waar de klassieke massage zich richt op weefsels en spieren, de abhyanga massage zich juist richt op de marmapunten (energiepunten) en nadi’s (energiebanen) waardoor de levensenergie (prana) stroomt. Het doel hiervan is het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.

Wat doet deze massage voor jou
De abhyanga massage zorgt onder andere voor: ontspanning, het in contact komen met je lichaam, reiniging en ontgifting, het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop, verlicht spierspanning en werkt stress verlagend. Doordat je lichaam en geest in evenwicht worden gebracht stimuleer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Praktische informatie:
Eet niet te zwaar vlak voor de massage en drink voldoende water na de massage zodat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Verder is het belangrijk dat de olie na de behandeling dieper in de huid kan trekken, zodat deze optimaal zijn werk kan doen. Het is daarom beter om niet je beste kleding aan te trekken i.v.m. de olieresten. Neem eventueel ook een borstel en/of elastiekje mee voor je haar.

afspraak maken