Therapeutische Massage


Sharon van den Berg Ayurvedische Massage Nijmegen - Wijchen - Beuningen

"Als je een diepe ontspannen staat bereikt kun je in contact komen  met je 'ware zelf', wie je in wezen bent."

sessie

therapeutische massage

Voorafgaand aan een therapeutische massage wordt eerst samen besproken wat de hulpvraag is.

Bij een therapeutische massage wordt er gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken, visualisatie, magnetiseren en gesprek. Vanuit aanraking, rust en ontspanning kun je in contact komen met je 'ware zelf'. Dit is wie je in wezen bent, je ongeconditioneerde zelf. Je geconditioneerde zelf is hoe je door o.a. opvoeding en omgeving gevormd bent. De verbinding met je ware zelf/bron IS er gewoon altijd! Door ontspanning, loslaten en weten dat het er is kom je tot rust en zodra je dat doet voel je weer de verbinding met je ware zelf. Tijdens de massage kunnen eventuele blokkades zowel fysiek als emotioneel losgelaten worden en kun je bewust worden van hoe je lichaam aanvoelt en wat er in je leeft. Prana, je levensenergie, gaat vanuit aanraking weer stromen. Hierdoor onstaat meer balans en vitaliteit.

Het kan gebeuren dat er tijdens de massage emoties los komen. Door middel van zelfonderzoek, aan de hand van vragen die ik tijdens de behandeling stel, kunnen we hier dieper op ingaan. Er kan ook een emotionele ontlading plaatsvinden. Het zal dan nodig zijn om bij dit gevoel te durven blijven, zodat je in een dieper contact met je zelf komt. Zodra je een diepe ontspannen staat bereikt ervaar je contact met je 'ware zelf' (ongeconditioneerde zelf). Het kan ook zijn dat dit spontaan gebeurd. Niets is statisch, ook jij als mens niet. Elke ervaring is persoonlijk en elke behandeling weer anders. Een ieder van ons is uniek, wat zich aandiend is dat wat voor jou passend is op dat moment. Het is moeilijk om  je ware zelf te herkennen door alle afleiding in ons dagelijks leven.

Deze therapeutische (bewustwordings) massage draagt bij om te gaan leven vanuit je 'ware zelf' inplaats van je 'geconditioneerde zelf' zodat je (nog meer) gaat leven vanuit zelfliefde en zelfacceptatie. Mocht je het willen ervaren, dan nodig ik je graag uit in mijn praktijk.

Bij de therapeutische massage werk ik, net zoals bij de ayurvedische ontspanningsmassage, met warme ayurvedische olie. Alle voordelen die gelden bij een ayurvedische massage zijn ook van toepassing bij de therapeutische massage.

Praktische informatie:
Eet niet te zwaar vlak voor de massage en drink voldoende water na de massage. Verder is het belangrijk dat de olie na de behandeling dieper in de huid kan trekken zodat deze optimaal zijn werk kan doen. Je kunt beter niet je beste kleding aantrekken i.v.m. de olieresten. Er is eventueel een mogelijkheid om te douchen (graag zelf een handdoek meenemen). Neem eventueel ook een borstel en/of elastiekje mee voor het haar.

Wil je een afspraak maken voor een therapeutische massage? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk in Nijmegen.

afspraak maken

Per sessie ± 90 minuten € 145,-

Bij therapeutische massages zijn 4 à 5 sessies kort op elkaar (± om de 3 weken) aan te bevelen.

afspraak maken